II edycja szkoleń w projekcie „Trening Smaków 2” - TARNÓW - Polski Biegun Ciepła

II edycja szkoleń w projekcie „Trening Smaków 2”

Przypominamy o trwającej rekrutacji do II edycji szkoleń w projekcie „Trening Smaków 2”

Projekt Trening Smaków realizowany jest w ramach Program Operacyjny Kapitał Ludzki; Priorytet VIII Regionalne Kadry Gospodarki, Działanie 8.1 Rozwój pracowników i przedsiębiorstw w regionie, poddziałanie 8.1.1. Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw.

 

Celem głównym projektu jest podniesienie wiedzy i umiejętności kucharskich 120 kucharzy/kucharek z 95 miko/małych/średnich przedsiębiorstw z województwa małopolskiego.

 

W związku z tym, że projekt objęty jest pomocą de minimis, wniesienie wkładu prywatnego przez przedsiębiorcę nie jest wymagane. Oznacza to, że oddelegowując pracownika na szkolenie firma nie ponosi żadnych kosztów. Szkolenie finansowane jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego (85%) oraz z krajowych środków publicznych (15%).

 

Szkolenia odbędą się w trzech edycjach:

  • I edycja: styczeń – kwiecień 2013
  • II edycja: maj – sierpień 2013
  • III edycja: wrzesień – grudzień 2013

W ramach projektu Uczestnicy zwiększą swoją wiedzę i umiejętności dotyczące food cost, organizacji pracy i planowania w kuchni dnia codziennego oraz zarządzania zespołem kucharskim. Jednocześnie pod okiem Mistrzów Kucharskich będą doskonalić umiejętności samodzielnego przyrządzania różnych potraw oraz ich odpowiedniego serwowania. Miłym akcentem będzie również degustacja.

 

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w projekcie:

  • mikro przedsiębiorców – zatrudniających mniej niż 10 pracowników, bilans roczny nie przekracza 2 mln euro
  • małych przedsiębiorców – zatrudniających mniej niż 50 pracowników, bilans roczny nie przekracza 10 mln euro
  • średnich przedsiębiorców – zatrudniających mniej niż 250 pracowników, bilans roczny nie przekracza 50 mln euro

 

Przedsiębiorca musi:

  • prowadzić działalność gospodarczą związaną z zakwaterowaniem i usługami gastronomicznymi,
  • prowadzić działalność gospodarczą na terenie województwa małopolskiego,
  • posiadać siedzibę, oddział lub filię na terenie województwa małopolskiego,
  • posiadać prawo do otrzymania pomocy de minimis,
  • nie uzyskał dotychczas pomocy publicznej/pomocy de minimis w ramach Poddziałania 8.1.1 w związku z objęciem ich wsparciem w ramach projektów szkoleniowych zamkniętych, realizowanych w ramach POKL.

 

Uczestnicy projektu to pracownicy mikro, małych lub średnich przedsiębiorstw, którzy:

  • zatrudnieni są na stanowiskach: kucharz, kucharka (kucharz/ka, szef/owa kuchni, personale kuchenny zajmujący się przygotowaniem potraw),
  • zatrudnieni są na umowę o pracę, na min. ½ etatu,
  • wykonuje pracę na terenie województwa małopolskiego,
  • zostali oddelegowani na szkolenie przez pracodawcę,
  • posiadają wykształcenie kierunkowe/ kurs zawodowy, 
  • posiadają co najmniej 2-letnie doświadczenie zawodowe w gastronomii / hotelarstwie / turystyce.

 

W projekcie weźmie udział 120 osób (I edycja 40 + II edycja 40 + III edycja 40).

 

Zgodnie z założeniami projektu z jednego mikro przedsiębiorstwa może zostać wydelegowana na szkolenie tylko jedna osoba, natomiast z jednego małego lub średniego przedsiębiorstwa może zostać wydelegowana na szkolenie 1 lub 2 osoby. 

Więcej informacji:

Pani Magdalena Stusińska-Krywalska 

tel: 514 100 739.


Europejski Fundusz Rozwoju RegionalnegoEuropejski Fundusz SpołecznyProgram czyste powietrze - weź dotację, wymień piecEkointerwencja - Zgłoś spalanie odpadów lub naruszenie uchwały antysmogowejTarnów.pl miesięcznik miejski