Smacznie i tanecznie podczas Festiwalu Kuchni i Kultur Świata
Kolejny dzień Festiwalu Kuchni i Kultur Świata minie pod znakiem kuchni meksykańskiej oraz kultury latyno-amerykańskiej.
Dzisiaj od godziny 12 na płycie tarnowskiego rynku rozpoczną się warsztaty kulinarne, prowadzone przez Martynę Chomacką, finalistkę VII edycji programu MasterChef. To okazja do przygotowania taco w różnorodnych połączeniach smakowych, które są charakterystyczne dla danego regionu Meksyku. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, ale wymagana jest rezerwacja. Liczna miejsc ograniczona.
Natomiast wieczorem, o godzinie 21, także na rynku, organizatorzy Festiwalu zapraszają na pokaz gorącej salsy. Najlepsi tancerze z tarnowskiej szkoły tańca Baila Studio wprowadzą krok po kroku w ten popularny taniec. Będą lekcje Salsy Cubany, Bachaty Soli/Latin Solo oraz pokaz tańca Rueda de Casino.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny i nie wymaga rezerwacji miejsc.
(mt)