Niedoceniane chwasty WYKŁAD
Rosną wszędzie dookoła, bez niczyjej opieki, często niepożądane, niedoceniane. Nie mają wygórowanych wymagań, są odporne i wytrwałe. Właśnie jadalnym chwastom poświęcony będzie wykład, który odbędzie się w sobotę, 16 marca w Centrum Sztuki Mościce.
Dlaczego na warsztat wzięto akurat chwasty? Wiele z nich skrywa w sobie cenne witaminy, sole mineralne i mikroelementy wpływające pozytywnie na ludzkie zdrowie. Zaproszeni specjaliści podpowiedzą, jak przetwarzać rośliny w kuchni, aby wydobyć z nich to co najlepsze. Wykład da podstawy, aby zdobytą wiedzę zastosować w praktyce.
Spotkanie rozpocznie się o godz. 10. Poprowadzą je Renata Stono-Ciołkowska i Arkadiusz Ciołkowski, dyplomowani zielarze i fizjoterapeuci, członkowie Polskiego Towarzystwa Zielarzy i Fitoterapeutów oraz Polskiego Komitetu Zielarskiego.
(ww)