Średniowiecze na talerzu - TARNÓW - Polski Biegun Ciepła

Średniowiecze na talerzu

W najbliższą niedzielę, 26 października będzie kolejna okazja, by wybrać się na Targ Regionalny przy ul. Giełdowej. Tym razem hasłem przewodnim będzie „Średniowiecze na talerzu”.

grafika wydarzenia

Uczestnicy tego wydarzenia będą mieli okazję poznać produkty typowe dla kuchni polskiego średniowiecza, czyli m.in. dawne odmiany zbóż – płaskurkę i samopszę, a także miody w różnej postaci. Będzie można spróbować różnych wypieków, ale też posłuchać opowieści o produktach kuchni średniowiecznej oraz o ich zastosowaniu w naszych czasach. Degustacje przygotują producenci zdrowej lokalnej żywności, a wydarzenie poprowadzi Paweł Piszczek, ekspert kulinarny.

Początek o godz. 9. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

Zadanie jest realizowane przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego w ramach Otwartego konkursu ofert na realizację zadań publicznych Województwa Małopolskiego w obszarze kultury, sztuki, ochrony dóbr kultury i dziedzictwa narodowego pn. „Zasmakuj w Małopolsce” w roku 2025.

(ww)


Europejski Fundusz Rozwoju RegionalnegoEuropejski Fundusz SpołecznyProgram czyste powietrze - weź dotację, wymień piecEkointerwencja - Zgłoś spalanie odpadów lub naruszenie uchwały antysmogowejCiepłe mieszkanieTarnów.pl miesięcznik miejski