Gastronomiczny sukces - TARNÓW - Polski Biegun Ciepła

Gastronomiczny sukces

Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych Konrad Szymura i Patryk Gołąb zajęli kolejno trzecie i szóste miejsce w konkursie „Smak pienińskiego pstrąga”. W kulinarnych zmaganiach wzięło udział dwunastu uczniów szkół gastronomicznych z Małopolski i Podkarpacia. Starcie młodych kucharzy odbyło się w Sromowcach Niżnych. 

Konrad Szymura przygotował roladę z pstrąga z grillowaną cukinią i bundzem, podaną na sosie limonowo-pietruszkowym. Patryk Gołąb zaprezentował wiosennego pstrąga w towarzystwie bratka. 

(ks)


Europejski Fundusz Rozwoju RegionalnegoEuropejski Fundusz SpołecznyProgram czyste powietrze - weź dotację, wymień piecEkointerwencja - Zgłoś spalanie odpadów lub naruszenie uchwały antysmogowejCiepłe mieszkanieTarnów.pl miesięcznik miejski