„Przepis” na żłobek - TARNÓW - Polski Biegun Ciepła

„Przepis” na żłobek

Żłobek nr 2 w Tarnowie został wyróżniony w ogólnopolskim konkursie „Pogotujmy razem”. Pracownicy placówki, którzy dbają o zbilansowaną dietę dla najmłodszych, podzielili się swoim przepisem na paluchy jaglane. Danie zostało docenione przez specjalistę.

Żłobek nr 2

Konkurs ma za zadanie upowszechnić zdrowe przepisy kulinarne, których składnikiem jest produkt zbożowy pełnoziarnisty, stanowiący źródło białka, węglowodanów złożonych, składników mineralnych i witamin z grupy B. Opiekunki ze żłobka w planowaniu żywienia pamiętały, że jadłospis musi być nie tylko zbilansowany, ale także atrakcyjny pod względem smaku, zapachu i wyglądu. 

Wszystkie prace zostały ocenione przez mgr inż. Joannę Jaczewską - Schuetz, Pełnomocnika Zarządu ds. żywienia I Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Publicznych i Niepublicznych Żłobków i Klubów Dziecięcych, pracownicę Instytutu Żywności i Żywienia (obecnie Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny).

Konkurs został zorganizowany przez I Ogólnopolskie Stowarzyszenie Publicznych i Niepublicznych Żłobków i Klubów Dziecięcych.

(mt)


Europejski Fundusz Rozwoju RegionalnegoEuropejski Fundusz SpołecznyProgram czyste powietrze - weź dotację, wymień piecEkointerwencja - Zgłoś spalanie odpadów lub naruszenie uchwały antysmogowejTarnów.pl miesięcznik miejski